Bel +31 85 1044904 of e-mail ons op info@goodkat.nl, wij helpen u graag verder.

Winkelwagen 0
€ 0,00

Garantie voorwaarden

Op katalysatoren gekocht bij Goodkat Holland B.V. krijgt u 3 jaar garantie met een maximum van 100.000 kilometer. Op roetfilters gekocht bij Goodkat Holland B.V. geven wij 2 jaar garantie met een maximum van 100.000 kilometer.

De garantietermijn gaat in zodra u de katalysator ontvangen heeft.
Een katalysator behoort bij een juiste motor conditie minimaal 100.000 km mee te gaan. Een roetfilter gaat bij een juiste werking minimaal 80.000 tot 140.000 km mee. Toch zijn er diverse invloeden die deze levensduur drastisch kunnen bekorten, zoals lood vervuiling, motor afstelling en verkeerde brandstof. Ook rijstijl en korte ritten waardoor de motor niet op temperatuur komt zijn van invloed op de levensduur. Als de katalysator of DPF voortijdig uitvalt, is daar gewoonlijk een reden voor. Het is belangrijk dat die storing wordt opgelost voordat de vervangende katalysator of DPF wordt gemonteerd om te voorkomen dat ook de nieuwe katalysator of DPF beschadigd raakt. Storingen aan de katalysator en DPF zijn pas na enige tijd merkbaar en dus is het mogelijk dat alles in orde lijkt, ook de uitlaatgastest, maar dat er toch ergens een storing is die de levensduur kan bekorten.

Als de katalysator of DPF eerder problemen oplevert is het noodzakelijk om de oorzaak van de uitval op te sporen en te repareren. Als de noodzakelijke reparatie niet gedaan wordt zal de nieuw geplaatste katalysator of DPF opnieuw binnen enkele maanden uitvallen en komt dan niet voor garantie in aanmerking.

Om recht te hebben op de garantie moet er aan de montage voorschriften worden gehouden.
Bij een garantieaanvraag is het altijd noodzakelijk om een 4 gastest uitdraai mee te sturen met een defecte katalysator. Iedere garantie aanvraag word zorgvuldig afgehandeld en beoordeeld door Goodkat Holland B.V. en de fabrikant. Garantie is niet overdraagbaar.

Download onze DPF of Katalysator montage handleiding voor een volledige checklist.
Download de katalysator montage handleiding Download de DPF handleiding