Bel +31 85 1044904 of e-mail ons op info@goodkat.nl, wij helpen u graag verder.

Winkelwagen 0
€ 0,00

Vind de juiste katalysator of roetfilter voor uw auto

Iveco katalysator

Een lijst van alle Iveco automodellen waar Goodkat een nieuwe katalysator voor aanbiedt.

  • Daily

Goodkat Holland B.V. beschikt over een ruime voorraad katalysatoren voor jouw Iveco. Al onze katalysatoren zijn voorzien van een maximale monoliet oppervlakte om dus ook na langere tijd goed te functioneren.

Een nieuwe katalysator voor jouw Iveco
Goodkat biedt enkel nieuwe onderdelen aan voor verschillende modellen Iveco. Je kan de juiste katalysator gemakkelijk vinden door je kenteken in te vullen via onze kenteken zoek functie of handmatig via het menu waar u uw merk, model, motorinhoud, bouwjaar en brandstof aanklikt.


Hoe vind ik de juiste katalysator voor mijn Iveco?


Er zijn enkele of soms wel tientallen varianten van katalysatoren voor een bepaald type auto. Wees gerust, Goodkat staat voor je klaar!
Wij bieden je altijd een passende oplossing. Er zijn verschillende manieren om de juiste Iveco katalysator te vinden. Bekijk de opties:


Optie 1

01.

Voer uw kenteken in op de kentekenplaat.
De makkelijkste optie is het invoeren van uw kenteken. Nadat u uw kenteken heeft ingevoerd zal het juiste onderdeel weergegeven worden.

Even mailen, bellen,
chatten of
whatsappen met de
jongens van Goodkat

Optie 2

02.

Voer uw autogegevens in per merk en model.
De tweede optie is het handmatig invoeren van uw autogegevens. U voert uw auto merk, model en type in. Vervolgens zal de juiste katalysator worden weergegeven.

Optie 3

03.

Laat het vrijblijvend uitzoeken door Goodkat.
Er zijn veel verschillende type katalysatoren. Goodkat biedt dan ook altijd een passende oplossing. Laat uw gegevens achter, en ontvang geheel vrijblijvend een prijsopgave voor een nieuwe katalysator.

Hoe werkt een Iveco katalysator?


De werking van een katalysator
Een katalysator zorgt ervoor dat giftige uitlaatgassen worden omgezet in minder giftige uitlaatgassen. Het doel van een katalysator is voor iedere auto die rijdt op fossiele brandstof hetzelfde.

Er zijn verschillende soorten katalysatoren. Meer weten?
Er zijn zo’n 5 verschillende soorten katalysatoren te onderscheiden. Daarbij kan de soort katalysator ook nog eens bestaan uit een keramisch- of metalenbinnenwerk. Lees hier meer.

Oorzaken van een defecte katalysator


Een defecte katalysator kan verschillende oorzaken hebben
Op het moment dat de auto een katalysator storing heeft kan dit onderzocht worden door een uitlaatgastest. Om een betrouwbare test te doen is het van belang dat de motor op temperatuur is. Simpelweg is een katalysator een slijtageonderdeel en neemt de werking na verloop van tijd af. De meest voorkomende oorzaken is een verstopte of een beperkt werkende katalysator.


De meest voorkomende oorzaken van een defecte katalysator:


1. Niet juist afgestelde motor

2. Koelvloeistof of olie in het uitlaatsysteem

3. Onverbrande brandstofresten in het uitlaatsysteem

4. Niet juist functionerende lambdasonde

5. Versleten of beschadigde bougies of bougiekabels

6. Fysieke beschadigingen door verkeerde bevestiging of rijschade

7. Verkeerde brandstof of brandstoftoevoeging gebruikt

De oplossing bij een defecte katalysator


Een defect binnenwerk van een katalysator kan hersteld worden door het te vervangen met een nieuw katalysator binnenwerk. Je kan een katalysator laten reviseren of het zelf doen. Hiervoor hebben wij universele katalysatoren. In de meeste gevallen biedt Goodkat een direct-fit katalysator aan. Bekijk daarvoor de bovenstaande opties.


Soms is er geen direct-fit onderdeel beschikbaar en kunnen wij de originele katalysator herstellen. Bekijk hiervoor de katalysatoren revisie pagina.

Geen producten gevonden voor deze selectie.