Bel +31 85 1044904 of e-mail ons op info@goodkat.nl, wij helpen u graag verder.

Winkelwagen 0
€ 0,00

Vind de juiste katalysator of roetfilter voor uw auto

Flexibele uitlaat

Hoge kwaliteit flexibele uitlaatdelen

In ons assortiment hebben we flexibele uitlaatdelen van hoge kwaliteit in alle maten beschikbaar met en zonder bevestigings pijpjes. Flexibele delen zijn bedoeld voor reparatie van uw uitlaat en worden vaak ook wel flexibele stangen genoemd. Flexibele delen komen o.a. voor in de voorpijp, middendemper, katalysator of roetfilters.

Een flexibele uitlaat heeft een harmonica achtig binnenwerk en een gevlochten buitenkant. 

Onze flexibele delen zijn gemaakt van RVS en bieden een hoge corrosie-en hittebestendigheid. Het toegepaste interlock systeem (welke origineel gebruikt wordt door merken als Audi en BMW) voorkomt dat het flexibele deel vernauwd bij hoge temperaturen, garandeert een lekvrije verbinding en geeft een verbeterde duurzaamheid. 

Het gebruik van flexibele delen minimaliseert vibraties vanaf de motor waardoor het gehele uitlaatsysteem minder belast wordt. Daarnaast kunnen onderdelen kantelen en bewegen tijdens het optrekken en afremmen. Deze beweging vangt een flexibel uitlaatdeel ook op. 

Hoe weet je dat je een flexibele uitlaat moet vervangen?

Om in te schatten wanneer je een flexibel uitlaat aan vervanging toe is kun je het beste luisteren wanneer je optrekt. Als er een scheur in het flexibel deel zit zal je een brommend geluid moeten horen. Daarnaast kun je vaak ook roetsporen zien aan de buitenkant van het onderdeel. 

Een flexibele uitlaat is eigenlijk niet te repareren. Wij adviseren deze bij een beschadiging altijd te vervangen. 

Flexibele uitlaat monteren

Flexibele delen kunnen geleverd worden met aan weerszijde een verbindingspijp van 2.5 cm. Deze kunnen gelast worden of gemakkelijk gemonteerd worden met een uitlaatklem. Deze uitlaatklemmen kun je alleen gebruiken voor de montage van het flexibele deel als deze ná de katalysator geplaatst wordt. 

Maataanduiding

De maataanduiding van onze flexibele delen staat op elk productpagina aangeduid met de binnendiameter van de pijp X de lengte van het flexibele deel in millimeters. Een flexdeel 45x200 heeft dus een binnen diameter van 45mm en een lengte van 200mm. Het is belangrijk om voordat je besteld al duidelijk te hebben welk formaat je nodig hebt.

Tonen als Lijst Foto-tabel

Producten 1-20 van 60

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina
Tonen als Lijst Foto-tabel

Producten 1-20 van 60

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina